Komentáre

Pred / Po: Premena dlhodobej obývačky

Pred / Po: Premena dlhodobej obývačky

Výzdoba tohto domu Nantes bola trochu datovaná. Majitelia tohto domu Nantes privolali dekoračnú firmu Kiosque Déco. Účel: Usporiadať rôzne priestory (jedáleň, obývacia izba, vchod, sklad) a zmeniť dekoráciu miestnosti.

Usporiadanie

pred: Jedáleň bráni priechodu do záhrady a masívna obývacia izba miestnosť zužuje. Nábytok už nie je aktuálny a zaberá príliš veľa miesta v porovnaní s rozmermi miestnosti.
after: Obývacia izba a jedáleň boli obrátené. Nábytok bol zmenený pre modernejšiu atmosféru a rozmery vhodnejšie pre danú miestnosť. Aby bola miestnosť v teple, bola dláždená podlaha úplne pokrytá laminátovými parketami v bielenom dube. V obývacej izbe bol pridaný koberec.

Vchod

pred: Vchod dáva priamo do obývacej izby
after: Aby sme vizuálne oddelili vchod od jedálne, ale bez toho, aby sme ho úplne rozdelili, nainštalovali sme moucharabieh, druh prelamovaného panela, ktorý sa často nachádza v Oriente a ktorý slúži ako oplotenie. To bolo vyrobené na mieru remeselník a potom maľoval v rovnakej modrej ako spodná časť obývacej izby. Vchod a chodba boli tiež úplne natreté, svetlo šedou farbou, aby nedošlo k preťaženiu dekorácie.

Jedáleň

pred: Úzka miestnosť, kde nie je ľahké sa pohybovať. Veľmi masívny nábytok váži priestor.
after: Miestnosť sa zdá byť väčšia a uľahčuje sa cirkulácia. Spodná časť steny bola prefarbená búrkovou modrou, čo dodáva miestnosti charakter a štruktúruje objemy, zatiaľ čo svetlo šedá horná časť upokojuje a zjemňuje. Tenký broskyňový pásik natretý nad pohovkou ho zvýrazňuje a rozjasňuje atmosféru. Táto broskyňová farba sa na niektorých miestach pripomína malými dotykmi.

Televízny kút

pred: Príliš veľký bufet je vhodný pre celú izbu a blokuje premávku.
after: Kachle sa perfektne zmestia do miestnosti vďaka búrke modrej farbe, ktorá ohraničuje stenu. Televízny stojan bol vyrobený na mieru návrhárom z Nantes (Atelier Barbatruc). Z dôvodu rešpektovania rozpočtu sa dizajnérsky nábytok na mieru zmieša s nábytkom od významných značiek dekorácií.

Schody a úložné priestory

pred: objem pod schodmi nie je optimalizovaný. Lakované drevo schodiska je veľmi prítomné a farba je trochu datovaná.
after: úložný priestor vyrobený na mieru tesárom, ktorý sleduje sklon schodiska. Boli inštalované tak, že sa od seba mierne oddelili, aby nedošlo k zmenšeniu objemu miestnosti, ako je tomu často pri inštalácii kompletného úložného bloku pod schody. Nábytok maľovaný rovnakou farbou ako stena sa tak hodí do dekorácie. Schodisko bolo tiež brúsené a natreté rovnakým šedým odtieňom, aby bolo menej vizuálne prítomné.